header

Blog

Het laatste nieuws

De basisprincipes van SEO: wat is het en hoe werkt het?

SEO: een introductie

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is een verzameling van technieken en strategieën om de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website te verbeteren in de organische zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Waarom is SEO belangrijk? Omdat mensen waarschijnlijk zoeken naar wat jij doet, en je kunt klanten aantrekken door voor die termen te ranken. Maar je zult waarschijnlijk niet ranken zonder moeite, want anderen proberen hetzelfde te doen. Daarom doet SEO ertoe. Het helpt Google te laten zien dat jij het meest verdient om te ranken.

Wat zijn de voordelen van SEO? De meeste mensen klikken op een van de eerste paar zoekresultaten, dus hogere rankings leiden meestal tot meer verkeer. In tegenstelling tot andere kanalen is zoekverkeer meestal consistent en passief. Dat komt omdat het aantal zoekopdrachten meestal vrij constant is van maand tot maand.
Zoekverkeer is ook “gratis”. Dat is een groot voordeel, want advertenties kunnen duur zijn. Bijvoorbeeld, stel je voor wij krijgen een geschatte 1,4 miljoen maandelijkse bezoeken van organisch zoeken. Het zou ons dan een geschatte 1,7 miljoen euro per maand kosten om datzelfde verkeer te krijgen van zoekadvertenties.
SEO bestaat uit vijf hoofdstappen:
•    Keyword research. Ontdek waar mensen naar zoeken.
•    Content creatie. Maak content voor zoekers.
•    On-page SEO. Maak je content zo duidelijk mogelijk.
•    Linkbuilding. Bouw vertrouwen en autoriteit op van andere websites.
•    Technische SEO. Help zoekmachines om je content efficiënt te vinden, te crawlen en te indexeren.
 

Keyword research

Keyword research is het proces van het vinden van de woorden en zinnen die mensen gebruiken om informatie te zoeken over jouw onderwerp. Het doel is om de beste keywords te vinden voor jouw website, zodat je content kunt maken die aansluit bij de intentie en behoefte van je doelgroep.
Waarom is keyword research belangrijk? Omdat je wilt weten waar mensen naar zoeken, hoe vaak ze dat doen, hoe concurrerend die termen zijn, en wat voor soort content ze verwachten te zien in de zoekresultaten.
Hoe doe je keyword research? Er zijn veel tools en methoden om keyword research te doen, maar een eenvoudig proces bestaat uit vier stappen:
•    Brainstorm een lijst van relevante onderwerpen voor jouw website.
•    Gebruik een keyword tool om ideeën te genereren en het zoekvolume en de moeilijkheid te schatten voor elk keyword.
•    Analyseer de zoekintentie en de content van de top-ranking pagina’s voor elk keyword.
•    Kies de beste keywords voor jouw website op basis van relevantie, vraag, concurrentie en intentie.

Content creatie

Content creatie is het proces van het maken van waardevolle en unieke informatie voor je doelgroep. Het kan gaan om tekst, afbeeldingen, video’s, audio, infographics, interactieve elementen en meer.
Waarom is content creatie belangrijk? Omdat content de basis is van SEO. Zonder content kun je niet ranken voor keywords, geen verkeer aantrekken, geen leads genereren of klanten converteren.
 

On-page SEO

On-page SEO is het proces van het optimaliseren van de individuele pagina’s van je website voor zoekmachines en gebruikers. Het omvat aspecten zoals de titel, de meta-beschrijving, de URL, de koppen, de tekst, de afbeeldingen, de interne links en meer.
Waarom is on-page SEO belangrijk? Omdat het helpt om je content zo duidelijk mogelijk te maken voor zoekmachines en gebruikers. Het helpt om je relevantie en autoriteit te tonen voor je keywords, je klikfrequentie (CTR) te verhogen, je bounce rate te verlagen en je conversies te verbeteren.
Hoe doe je on-page SEO? Er zijn veel factoren die van invloed zijn op on-page SEO, maar een eenvoudig proces bestaat uit vier stappen:
•    Optimaliseer je titel met je belangrijkste keyword en een aantrekkelijke boodschap.
•    Optimaliseer je meta-beschrijving met een beknopte samenvatting van je content en een call-to-action.
•    Optimaliseer je URL met een kort en beschrijvend pad dat je keyword bevat.
•    Optimaliseer je content met een logische structuur, duidelijke koppen, informatieve tekst, relevante afbeeldingen, interne links en externe bronnen.

Linkbuilding

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Een link is een verwijzing of aanbeveling van een andere website naar jouw website. Het is een manier om verkeer, autoriteit en vertrouwen te krijgen.
Waarom is linkbuilding belangrijk? Omdat links een van de belangrijkste ranking factoren zijn voor Google en andere zoekmachines. Links laten zien dat je website populair, relevant en betrouwbaar is voor je onderwerp. Hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je kunt ranken.
Hoe doe je linkbuilding? Er zijn veel strategieën en tactieken om linkbuilding te doen, maar een eenvoudig proces bestaat uit vier stappen:
•    Creëer linkwaardige content die waarde toevoegt aan je doelgroep en je niche.
•    Identificeer potentiële linkpartners die relevant zijn voor jouw onderwerp en autoriteit hebben in hun domein.
•    Bereik deze linkpartners op een gepersonaliseerde en respectvolle manier om hen te overtuigen om naar jouw content te linken.
•    Monitor en analyseer je linkprofiel om je prestaties te meten en nieuwe kansen te vinden.

Technische SEO

Technische SEO is het proces van het optimaliseren van de technische aspecten van je website voor zoekmachines en gebruikers. Het omvat aspecten zoals de laadsnelheid, de mobielvriendelijkheid, de indexeerbaarheid, de crawlbaarheid, de veiligheid, de structuur en meer.
Waarom is technische SEO belangrijk? Omdat het helpt om zoekmachines te helpen om je website efficiënt te vinden, te crawlen en te indexeren. Het helpt ook om een goede gebruikerservaring (UX) te bieden aan je bezoekers, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en loyaliteit.
Hoe doe je technische SEO? Er zijn veel factoren die van invloed zijn op technische SEO, maar een eenvoudig proces bestaat uit vier stappen:
•    Verbeter je laadsnelheid door je afbeeldingen te comprimeren, je code te minimaliseren, je browsercaching in te schakelen en een CDN te gebruiken.
•    Maak je website mobielvriendelijk door gebruik te maken van responsive design, grote lettertypen, duidelijke knoppen en eenvoudige navigatie.
•    Zorg ervoor dat je website indexeerbaar en crawlbaar is door gebruik te maken van robot directives, sitemaps, canonical tags en hreflang tags.
•    Beveilig je website door gebruik te maken van HTTPS, SSL-certificaten en sterke wachtwoorden.
 

Hoe kan Béyonit je helpen met SEO?

SEO is geen eenmalige actie, maar een continu proces dat tijd, moeite en expertise vereist. Als je geen tijd of kennis hebt om zelf SEO te doen, of als je je SEO-resultaten wilt verbeteren, kun je overwegen om een professioneel SEO-bureau in te schakelen.
Béyonit is een full-service online marketing bureau dat gespecialiseerd is in SEO. Wij kunnen je helpen met alle aspecten van SEO, van keyword research tot content creatie, van on-page SEO tot linkbuilding, van technische SEO tot analyse en rapportage.
Wij hebben een team van ervaren en gecertificeerde SEO-specialisten die op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van SEO. Wij werken samen met jou om een op maat gemaakte SEO-strategie te ontwikkelen die past bij jouw doelen, budget en branche.
Wij geloven in transparantie, kwaliteit en resultaatgerichtheid. Wij houden je op de hoogte van elke stap die we nemen en elke actie die we uitvoeren. Wij meten en rapporteren onze prestaties op basis van relevante KPI’s, zoals rankings, verkeer, leads en conversies.

Wij zijn niet zomaar een SEO-bureau. Wij zijn jouw partner in online succes. Wij willen dat je groeit en bloeit met behulp van SEO. Wij willen dat je meer zichtbaarheid, autoriteit en vertrouwen krijgt in jouw niche. Wij willen dat je meer klanten aantrekt en behoudt met behulp van SEO.
Ben je klaar om je SEO naar een hoger niveau te tillen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zullen je laten zien hoe wij je kunnen helpen met SEO en wat je kunt verwachten van onze samenwerking.