header

Blog

Het laatste nieuws

Hoe je Facebook Live kunt gebruiken voor het hosten van evenementen en webinars

Vergroot je bereik en interactie met Facebook Live tijdens evenementen en webinars

Facebook Live is een krachtige tool om je publiek te bereiken, te betrekken en te informeren. Met Facebook Live kun je live video’s uitzenden vanaf je smartphone, computer of professionele camera naar je Facebook-pagina, -groep of -profiel. Je kunt ook online evenementen of betaalde online evenementen organiseren via Facebook Live of andere videochatplatformen.

Online evenementen zijn een geweldige manier om je expertise te delen, je merk te promoten, je producten of diensten te verkopen, of gewoon om plezier te hebben met je fans. Je kunt online evenementen gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Een virtuele talkshow presenteren en interactie hebben met kijkers
  • Een communitybijeenkomst organiseren met beperkte toegang
  • Een virtuele kookcursus plannen en promoten
  • Een live-bijeenkomst houden om vragen van je doelgroep te beantwoorden
  • Een fitnessles geven
  • En nog veel meer!

In deze blog geven we je enkele tips en best practices om Facebook Live te gebruiken voor het hosten van succesvolle online evenementen en webinars.
 

Hoe plan je een online evenement of webinar met Facebook Live?

Het plannen van een online evenement of webinar met Facebook Live is eenvoudig. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:
1.    Ga naar Live Producer op je computer. Kies waar je je live-evenement wilt posten: op je profiel, pagina of groep.
2.    Klik op Selecteren op de kaart Live video-evenement maken. Voeg een evenementnaam en beschrijving toe, en kies de startdatum en -tijd van je evenement.
3.    Kies of je een privé-, openbaar of groepsevenement wilt maken. Als je een betaald online evenement wilt organiseren, moet je pagina in aanmerking komen voor deze functie en moet je de toegangsprijs instellen.
4.    Selecteer vervolgens Online evenement en kies uit de volgende 4 evenementindelingen:

  • Messenger Rooms: deze optie genereert een automatische link voor het evenement die op de geplande begintijd een ruimte opent. Als organisator kun je gasten de mogelijkheid geven het evenement te delen, waardoor het evenement openbaar wordt.
  • Facebook Live: deze optie laat je live video’s uitzenden vanaf je smartphone, computer of professionele camera naar je Facebook-pagina, -groep of -profiel. Je kunt ook gebruik maken van extra functies zoals scherm delen, interactieve polls, vragen en antwoorden, ondertiteling en meer.
  • Externe videochat: deze optie laat je een link toevoegen naar een externe videochatplatform zoals Zoom, Skype of Google Meet. Je moet zelf zorgen voor de registratie en het beheer van de deelnemers op het externe platform.
  • Geavanceerde instelling: deze optie laat je een aangepaste link toevoegen naar een andere website of app waar je je online evenement wilt hosten.

5.    Nadat je je evenementindeling hebt gekozen, kun je extra details toevoegen zoals een omslagfoto, co-hosts, tags en meer. Je kunt ook leeftijds- of locatiebeperkingen instellen om te bepalen wie je live-video kan zien.
6.    Klik op Evenement maken om je online evenement of webinar te plannen. Je kunt nu beginnen met het promoten van je evenement op en buiten Facebook door midddoor middel van verkorte evenementlinks. Je kunt ook een aftelklok toevoegen om je fans te laten weten wanneer de actie gaat beginnen.

Hoe host je een online evenement of webinar met Facebook Live?

Als het tijd is om je online evenement of webinar te hosten, zijn er een paar dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt:

  • Zorg voor een stabiele internetverbinding. Gebruik indien mogelijk een bedrade verbinding met back-ups. Als je Wi-Fi moet gebruiken, zorg dan dat het een beveiligd netwerk is dat alleen voor de uitzending is bedoeld.
  • Volg de specificaties van Facebook Live en stuur de stream met de hoogste bitsnelheid die je met je verbindingssnelheid en encoder betrouwbaar kunt verwerken. Voer een snelheidstest uit om je verbindingssnelheid te bepalen.
  • Ga naar Live Producer op je computer en klik op Live gaan om je uitzending te starten. Je kunt ook live gaan vanaf je smartphone of professionele camera, afhankelijk van de gekozen evenementindeling.
  • Zorg dat je uitzending minimaal 3 minuten live is om je publiek de tijd te geven om in te schakelen. Live-uitzendingen kunnen worden gestreamd tot maximaal 8 uur. Als je uitzending langer dan 8 uur duurt, moet je deze opsplitsen in 2 of meer delen.
  • Interacteer met je kijkers door hun vragen te beantwoorden, hun opmerkingen te lezen, hun reacties te erkennen en hen aan te moedigen om actie te ondernemen. Je kunt ook gebruik maken van interactieve functies zoals polls, vragen en antwoorden, sterren en meer.
  • Beëindig je uitzending door je kijkers te bedanken voor hun deelname, hen te vertellen wat ze hierna kunnen verwachten en hen uit te nodigen om je pagina of groep te volgen of lid te worden.
  • Nadat de live-uitzending is beëindigd, kun je begin- en eindbeelden verwijderen uit de video met behulp van de tool voor inkorten. Je kunt ook de titel, beschrijving, tags en andere details van de video bewerken.

Hoe analyseer en optimaliseer je je online evenement of webinar met Facebook Live?

Na het hosten van je online evenement of webinar met Facebook Live, wil je waarschijnlijk weten hoe het is gegaan en hoe je het kunt verbeteren voor de volgende keer. Gelukkig biedt Facebook Live je verschillende manieren om de prestaties en impact van je live-video’s te meten en te vergroten:

  • Bekijk de statistieken van je live-video’s in het gedeelte Video’s op je pagina of in het gedeelte Inzichten op je groep. Je kunt informatie zien over het bereik, de betrokkenheid, de kijkersloyaliteit, de demografie en meer van je live-video’s.
  • Gebruik de tool voor crossposting om je live-video’s te delen met andere pagina’s waarvan je eigenaar bent of waarmee je samenwerkt. Dit kan je helpen om een breder publiek te bereiken en meer bekendheid te genereren voor je online evenement of webinar.
  • Gebruik de tool voor videorechten om controle te houden over wie je live-video’s kan gebruiken en hoe ze worden gebruikt. Je kunt ook inkomsten genereren uit advertenties die worden weergegeven in video’s die jouw inhoud bevatten.
  • Gebruik de tool voor videobibliotheek om al je live-video’s op één plek te beheren. Je kunt filters gebruiken om video’s te sorteren op basis van verschillende criteria, zoals datum, duur, status en meer.
     

Hoe kan Béyonit je helpen met het hosten van online evenementen en webinars met Facebook Live?

Zoals je hebt gezien, is Facebook Live een geweldige tool om online evenementen en webinars te hosten die waarde toevoegen aan je publiek en aan je bedrijf. Maar het kan ook een uitdaging zijn om alles zelf te doen, vooral als je niet veel ervaring hebt met live video’s of online evenementen.

Daarom kan Béyonit je helpen met het hosten van online evenementen en webinars met Facebook Live. Béyonit is een full-service online marketing bureau dat gespecialiseerd is in het creëren van effectieve en creatieve online campagnes voor ondernemers.

Béyonit kan je helpen met:

  • Het bedenken van een strategie en een concept voor je online evenement of webinar
  • Het kiezen van de juiste evenementindeling en het instellen van de technische aspecten
  • Het promoten van je online evenement of webinar op Facebook en andere kanalen
  • Het produceren en presenteren van je online evenement of webinar met professionele kwaliteit
  • Het analyseren en optimaliseren van je online evenement of webinar met behulp van de tools van Facebook Live
  • Het genereren van leads, verkopen en loyaliteit uit je online evenement of webinar

Met Béyonit hoef je je geen zorgen te maken over de details van het hosten van online evenementen en webinars met Facebook Live. Je kunt je concentreren op het leveren van waardevolle inhoud aan je publiek en het laten groeien van je bedrijf.
Wil je meer weten over hoe Béyonit je kan helpen met het hosten van online evenementen en webinars met Facebook Live? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken ernaar uit om met je samen te werken!