header

Blog

Het laatste nieuws

De impact van Facebook's "Page Quality" update op de zichtbaarheid en prestaties van jouw bedrijfspagina

Hoe je jouw bedrijfspagina kunt optimaliseren voor Facebook’s nieuwe algoritme

Facebook is een van de meest populaire en invloedrijke sociale media platforms ter wereld. Met meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers biedt het een enorm potentieel voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken en te betrekken. Maar om succesvol te zijn op Facebook, moet je niet alleen goede content creëren en delen, maar ook voldoen aan de richtlijnen en normen die Facebook stelt voor pagina's.

In dit artikel leggen we uit wat Facebook's "Page Quality" update is, hoe het de zichtbaarheid en prestaties van jouw bedrijfspagina kan beïnvloeden, en wat je kunt doen om je pagina kwaliteit te verbeteren en te behouden.
 

Wat is Facebook's "Page Quality" update?

Facebook's "Page Quality" update is een initiatief dat in januari 2019 werd gelanceerd om de kwaliteit en integriteit van de content die wordt gedeeld op het platform te verbeteren. Het doel is om pagina's die herhaaldelijk valse informatie, clickbait, inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, of andere schendingen van de communityrichtlijnen of het paginabeleid verspreiden, te identificeren en te bestraffen.

Facebook heeft een speciale sectie genaamd "Page Quality" toegevoegd aan het paginabeheerdersdashboard, waar je kunt zien of je pagina recente schendingen heeft begaan, en welke acties Facebook heeft ondernomen of kan ondernemen tegen je pagina. Je kunt ook meer informatie krijgen over elk type schending en hoe je deze kunt aanvechten of voorkomen.
 

Hoe beïnvloedt Facebook's "Page Quality" update de zichtbaarheid en prestaties van jouw bedrijfspagina?

Facebook's "Page Quality" update heeft een directe impact op de zichtbaarheid en prestaties van jouw bedrijfspagina, omdat het bepaalt hoeveel mensen je content kunnen zien en ermee kunnen omgaan. Als je pagina een hoge kwaliteitsscore heeft, betekent dit dat je content voldoet aan de normen van Facebook en dat je een goede gebruikerservaring biedt. Dit kan leiden tot een hogere organische en betaalde distributie, meer betrokkenheid, meer conversies en meer omzet.

Als je pagina daarentegen een lage kwaliteitsscore heeft, betekent dit dat je content in strijd is met de normen van Facebook en dat je een slechte gebruikerservaring biedt. Dit kan leiden tot een lagere organische en betaalde distributie, minder betrokkenheid, minder conversies en minder omzet. Bovendien kan Facebook je pagina beperken, demonetiseren, verwijderen of andere sancties opleggen als je herhaaldelijk of ernstig de regels overtreedt.

 

Wat kun je doen om je pagina kwaliteit te verbeteren en te behouden?

Om je pagina kwaliteit te verbeteren en te behouden, moet je regelmatig de "Page Quality" sectie van je paginabeheerdersdashboard controleren om eventuele schendingen op te sporen en op te lossen. Je moet ook de volgende best practices volgen:

  • Lees en volg de communityrichtlijnen en het paginabeleid van Facebook om te begrijpen wat wel en niet is toegestaan op het platform.
  • Controleer de bronnen en feiten van de informatie die je deelt op je pagina om te voorkomen dat je valse of misleidende informatie verspreidt. Maak gebruik van de fact-checking partners van Facebook om de betrouwbaarheid van je content te verifiëren.
  • Respecteer de intellectuele eigendomsrechten van anderen door geen content te delen waarvoor je geen toestemming of licentie hebt. Gebruik de tools en bronnen van Facebook om je eigen content te beschermen en eventuele inbreuken te melden.
  • Vermijd het gebruik van clickbait of sensationele titels, afbeeldingen of beschrijvingen die mensen misleiden of overdrijven om hun aandacht te trekken. Zorg ervoor dat je content overeenkomt met de verwachtingen die je wekt bij je publiek.
  • Deel niet te veel content van andere bronnen op je pagina. Zorg voor een evenwicht tussen originele en samengestelde content om je eigenheid en waarde te tonen. Geef altijd de juiste credits en attributie aan de oorspronkelijke makers of bronnen van de content die je deelt.
  • Maak geen misbruik van de functies of tools van Facebook om mensen te spammen, lastig te vallen, te manipuleren of te misleiden. Gebruik de functies of tools op een verantwoorde en respectvolle manier die past bij het doel en de context van je pagina.
  • Wees transparant en authentiek over wie je bent en wat je doet op Facebook. Vermijd het gebruik van valse of misleidende informatie over je identiteit, locatie, affiliatie of motieven. Wees eerlijk en duidelijk over de aard en het doel van je pagina en de content die je deelt.

Hoe kan Béyonit je helpen met je Facebook pagina kwaliteit?

Béyonit is een online marketing bureau dat gespecialiseerd is in het creëren en optimaliseren van Facebook pagina's voor ondernemers. Wij kunnen je helpen met het volgende:

  • Het ontwerpen en instellen van je Facebook pagina volgens de beste praktijken en richtlijnen van Facebook.
  • Het creëren en delen van hoogwaardige content die relevant, informatief, boeiend en afgestemd is op je doelgroep en doelstellingen.
  • Het monitoren en analyseren van je Facebook pagina kwaliteit, prestaties en resultaten om eventuele problemen op te lossen en verbeterpunten te identificeren.
  • Het optimaliseren en beheren van je Facebook advertenties om je bereik, zichtbaarheid, betrokkenheid, conversies en omzet te vergroten.
  • Het adviseren en ondersteunen van je bij het naleven van de communityrichtlijnen en het paginabeleid van Facebook om schendingen en sancties te voorkomen.

Als je meer wilt weten over hoe Béyonit je kan helpen met je Facebook pagina kwaliteit, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om je te helpen met al je online marketing behoeften.