header

Blog

Het laatste nieuws

Wat is responsive webdesign en waarom is het zo belangrijk?

Hoe responsive webdesign je SEO kan verbeteren en je conversieratio kan verhogen

Responsive webdesign is een cruciaal aspect van moderne website-ontwikkeling en -design. De term verwijst naar een ontwerptechnologie waarbij een website zich automatisch kan aanpassen aan het formaat van elk apparaat dat wordt gebruikt om het te bekijken, waardoor de bruikbaarheid en ervaring van de gebruiker worden verbeterd. Dit betekent dat een responsive website er even goed uitziet en net zo goed werkt op een desktop, smartphone of tablet. Het belang van responsive webdesign kan niet worden overschat, vooral gezien de verschuiving van desktops naar mobiele apparaten in de afgelopen jaren. Door te investeren in responsive webdesign, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun websites toegankelijker en gebruiksvriendelijker zijn, ongeacht het apparaat dat door de gebruiker wordt gebruikt. In dit artikel duiken we dieper in op wat responsive webdesign is en waarom het zo essentieel is voor website-eigenaren en online marketeers.

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign houdt in dat je website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de gebruiker. Hierdoor is de website op elk apparaat goed te bekijken en te gebruiken, zoals op een desktop computer, laptop, tablet of smartphone. Dit wordt bereikt door het gebruik van flexibele afmetingen en afbeeldingen, en het toepassen van CSS media queries.

Waarom is responsive webdesign zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom responsive webdesign zo belangrijk is:

  • Meer dan 50% van het wereldwijde internetverkeer komt tegenwoordig van mobiele apparaten. Als je website niet mobielvriendelijk is, kun je dus een groot deel van je potentiële bezoekers missen.
  • Een responsive website verbetert de gebruikerservaring. Gebruikers kunnen de website makkelijker bekijken en navigeren, waardoor ze langer op je website blijven en meer geneigd zijn om terug te komen.
  • Een responsive website kan bijdragen aan een hogere positie in zoekresultaten. Google geeft namelijk voorrang aan mobielvriendelijke websites in de zoekresultaten op mobiele apparaten.
  • Een responsive website is beter voor SEO, omdat je maar één website hebt in plaats van verschillende versies voor verschillende apparaten. Hierdoor is het makkelijker om je zoekmachineoptimalisatie te optimaliseren en bij te houden.
  • Met een responsive website vergroot je de bereikbaarheid en toegankelijkheid van je website. Mensen kunnen je website overal en altijd bekijken en gebruiken.

Hoe zorg je voor een responsive website?

Er zijn verschillende manieren om je website responsive te maken:

  • Gebruik een responsive webdesign framework, zoals Bootstrap, Foundation of Materialize. Deze frameworks bevatten al veel code en functionaliteit om je website responsive te maken.
  • Zorg voor een flexibele layout. Gebruik percentages in plaats van vaste pixels voor de afmetingen van je elementen. Hierdoor passen ze zich automatisch aan aan de schermgrootte.
  • Gebruik CSS media queries om specifieke styles toe te passen voor verschillende schermgroottes.
  • Zorg voor flexibele afbeeldingen. Maak gebruik van de 'max-width: 100%;' css property, zodat afbeeldingen niet groter worden dan de container.

Béyonit kan je helpen met responsive webdesign

Béyonit is een bureau gespecialiseerd in webdesign en webdevelopment. Wij hebben ruime ervaring in het bouwen van responsive websites die geschikt zijn voor elk apparaat. Wij zorgen voor een optimale gebruikerservaring en een hogere positie in zoekresultaten. Wij doen dit door het gebruik van responsive webdesign frameworks, het ontwikkelen van flexibele layouts en het optimaliseren van afbeeldingen en css styles. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten!