header

Blog

Het laatste nieuws

5 veelgemaakte fouten bij websiteontwikkeling en hoe ze te vermijden

Voorkom deze 5 fouten bij het ontwikkelen van een website

Websiteontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het runnen van een succesvolle online onderneming. Maar helaas maken veel website-eigenaren bij het ontwikkelen van hun site veelvoorkomende fouten die hun potentiële groei en succes belemmeren. In deze blogpost zullen we enkele van de meest voorkomende fouten bespreken die worden gemaakt bij websiteontwikkeling en uitleggen hoe u deze kunt vermijden. Door deze fouten te begrijpen en te voorkomen, kunt u een effectieve website ontwikkelen die uw bedrijf laat groeien. Of u nu een nieuwe site aan het bouwen bent of uw huidige site wilt verbeteren, deze blogpost helpt u om te voorkomen dat u belangrijke fouten maakt. Lees verder om meer te weten te komen over de 5 veelgemaakte fouten bij websiteontwikkeling en hoe u ze kunt vermijden.

Fout 1: Geen mobielvriendelijk ontwerp

Nu steeds meer mensen via hun mobiele telefoon het internet gebruiken, is het belangrijk om een mobielvriendelijke website te hebben. Een site die niet goed werkt op mobiele apparaten kan ervoor zorgen dat gebruikers afhaken en naar de site van de concurrent gaan.

Oplossing: Zorg voor een responsief ontwerp dat zich aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring, ongeacht het apparaat dat gebruikt wordt.

Fout 2: Slechte navigatie

Een slechte navigatie kan ervoor zorgen dat gebruikers niet kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan frustrerend zijn en ervoor zorgen dat ze de site verlaten.

Oplossing: Zorg voor een eenvoudige navigatiebalk die duidelijk aangeeft welke pagina's er te vinden zijn. Gebruik daarbij heldere en beknopte tekst, zodat gebruikers snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Fout 3: Te veel afbeeldingen en complexe lay-out

Hoewel afbeeldingen en een mooie lay-out belangrijk zijn, kunnen ze ook afleidend werken. Te veel afbeeldingen kunnen ervoor zorgen dat de website traag laadt en een complexe lay-out kan ervoor zorgen dat de website onoverzichtelijk wordt.

Oplossing: Gebruik afbeeldingen en een mooie lay-out, maar houd het wel simpel. Beperk het aantal afbeeldingen en zorg dat de lay-out overzichtelijk blijft. Dit zorgt voor een snellere laadtijd en een betere gebruikerservaring.

Fout 4: Geen aandacht voor SEO

Als je wilt dat jouw site gevonden wordt in zoekmachines, dan is het belangrijk om aandacht te besteden aan SEO. Dit betekent dat je rekening moet houden met de zoekwoorden waarop jouw doelgroep zoekt.

Oplossing: Doe onderzoek naar relevante zoekwoorden en pas deze toe in de content van de website, de titels en de meta-beschrijving. Hierdoor wordt de website beter vindbaar in zoekmachines.

Fout 5: Gebrek aan contactmogelijkheden

Als een bezoeker vragen heeft of contact met je wil opnemen, dan moet dit eenvoudig kunnen. Als er geen duidelijke contactmogelijkheden zijn, kunnen bezoekers afhaken.

Oplossing: Zorg voor een duidelijke 'contact' pagina waarop alle contactinformatie staat, zoals het e-mailadres, telefoonnummer en/of een contactformulier. Plaats deze informatie ook op andere relevante pagina's, zoals de homepage.

Conclusie

Als je de bovenstaande veelgemaakte fouten vermijdt, dan ben je al een heel eind op weg naar een succesvolle website. Een goed werkende en overzichtelijke website zorgt voor meer bezoekers, conversies en uiteindelijk meer omzet.

Wil je meer informatie over websiteontwikkeling of heb je hulp nodig bij het bouwen van een website? Béyonit helpt je graag verder. Wij zijn experts in het ontwerpen en ontwikkelen van websites die zorgen voor resultaat. Neem gerust contact met ons op!