header

Blog

Het laatste nieuws

Hoe maak je video's die viraal gaan?

Van concept tot uitvoering: stappen om een virale video te maken

In de huidige online wereld is het creëren van virale video's een belangrijk onderdeel geworden van online marketing. Een goede virale video kan ertoe leiden dat jouw merk of product in korte tijd de aandacht krijgt van een groot publiek. Maar, het maken van een video die viraal gaat is een kunst op zich. Het vergt niet alleen creativiteit en vooruitdenken, maar ook een diepgaand begrip van het online publiek en hoe ze reageren op content. In deze blogpost delen we praktische tips en strategieën over hoe je video's kunt maken die viraal gaan en de aandacht trekken van jouw doelgroep. Of je nu al veel ervaring hebt met het maken van video's of net begint, met onze tips heb je de handvatten om kijkers te boeien en de kans vergroot om viral te gaan. Lees snel verder en ontdek hoe je virale video's kunt maken die jouw merk in de spotlight plaatsen.

1. Storytelling is key

Een goede video vertelt een verhaal. Zorg ervoor dat je kijker wordt meegenomen in een verhaal dat tot de verbeelding spreekt. Een goede verhaallijn is de basis van een virale video.

2. Maak het meeslepend

Het is belangrijk om je kijker geboeid te houden. Zorg ervoor dat het aantrekkelijk wordt om naar te kijken en te luisteren. Een dynamische video kan hierbij helpen. Gebruik bijvoorbeeld meerdere camera standpunten en bewegende beelden.

3. Humor werkt

Grappige video's scoren vaak goed. Deel iets wat mensen laat lachen en je video gaat als een speer. Denk bijvoorbeeld aan de 'mannequin challenge' of de 'Harlem shake'.

4. Maak het persoonlijk

Mensen kijken graag naar authenticiteit. Vertel je verhaal op een persoonlijke manier en laat zien wie je bent. Mensen doen graag zaken met mensen, niet met bedrijven.

5. Houd het kort

Een video die te lang duurt, verliest al snel de aandacht van de kijker. Zorg er dus voor dat je video kort en krachtig is. Probeer de boodschap te verpakken in een video van maximaal 1 minuut.

6. Kies de juiste doelgroep

Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Wanneer je weet wie je wil bereiken, kun je je video hierop aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de tone of voice die je gebruikt.

7. Voeg een call to action toe

Een call to action maakt het voor de kijker makkelijker om actie te ondernemen, bijvoorbeeld door je te volgen op social media. Voeg daarom een duidelijke call to action toe aan het einde van je video. Het maken van video's die viraal gaan is niet makkelijk. Het kost veel tijd en energie om de juiste content te bedenken. Maar het resultaat loont: je kunt er veel bereik mee genereren. Nog een tip om je video's viral te laten gaan: Béyonit! Als jouw influencer matchmaker zorgt Béyonit dat je de juiste social media influencers vindt om jouw video's extra onder de aandacht te brengen. Neem contact op voor meer informatie over onze diensten.