header

Blog

Het laatste nieuws

E-mail marketing: Waarom het nog steeds werkt in 2023

Hoe je met e-mail marketing meer leads, klanten en omzet kunt genereren

E-mail marketing is een vorm van directe marketing waarbij je een bericht direct naar de ontvanger stuurt via e-mail. Je kunt e-mail marketing gebruiken om nieuwe klanten te werven, bestaande klanten te informeren of te binden, je merk te versterken of je omzet te verhogen. Maar is e-mail marketing nog wel relevant in deze tijd van social media en andere online kanalen? In deze blog leggen we uit waarom e-mail marketing nog steeds een van de meest effectieve en veelzijdige marketinginstrumenten is.

E-mail marketing heeft een groot bereik

Een van de voordelen van e-mail marketing is dat je een groot bereik hebt met relatief lage kosten. Volgens Statista waren er in 2020 wereldwijd 4 miljard actieve e-mailgebruikers en dit aantal zal naar verwachting groeien tot 4,6 miljard in 2025. Dat betekent dat meer dan de helft van de wereldbevolking gebruik maakt van e-mail. Bovendien heeft e-mail een hoge penetratiegraad onder verschillende leeftijdsgroepen, geslachten en regio’s. Je kunt dus met e-mail marketing een breed en divers publiek bereiken.

E-mail marketing heeft een hoge ROI

Een ander voordeel van e-mail marketing is dat het een hoge return on investment (ROI) heeft. Volgens Litmus leverde elke euro die in 2019 aan e-mail marketing werd besteed gemiddeld 42 euro op. Dat is een indrukwekkend rendement vergeleken met andere online kanalen zoals social media of zoekmachine-advertenties. De reden dat e-mail marketing zo’n hoge ROI heeft, is dat het relatief goedkoop is om uit te voeren, het gericht en gepersonaliseerd kan worden en het makkelijk te meten en te optimaliseren is.

E-mail marketing heeft een hoge betrokkenheid

Een derde voordeel van e-mail marketing is dat het een hoge betrokkenheid genereert bij je doelgroep. E-mails worden vaak geopend, gelezen en geklikt door mensen die geïnteresseerd zijn in jouw boodschap of aanbod. Volgens Campaign Monitor was het gemiddelde openpercentage van e-mails in 2020 18% en het gemiddelde klikpercentage 2,6%. Dat zijn hogere percentages dan bijvoorbeeld op social media of op websites. Bovendien kun je met e-mails ook conversies stimuleren door bijvoorbeeld call-to-actions toe te voegen of kortingscodes aan te bieden.

E-mail marketing heeft veel mogelijkheden

Een vierde voordeel van e-mail marketing is dat het veel mogelijkheden biedt om je doelgroep te bereiken en te beïnvloeden. Je kunt met e-mails verschillende soorten content versturen zoals nieuwsbrieven, blogs, video’s, infographics, testimonials of case studies. Je kunt ook verschillende soorten doelen nastreven zoals naamsbekendheid vergroten, leads genereren, klantloyaliteit verhogen of cross-selling bevorderen. Je kunt ook verschillende soorten strategieën toepassen zoals segmentatie, personalisatie, automatisering of A/B-testen.

Hoe kan Béyonit je helpen met e-mail marketing?

Zoals je hebt gezien, is e-mail marketing nog steeds een krachtig en effectief marketingmiddel om jouw doelgroep te bereiken en jouw bedrijfsdoelen te realiseren. Maar hoe begin je met e-mail marketing? En hoe zorg je ervoor dat jouw e-mails opvallen tussen alle andere berichten die mensen dagelijks ontvangen? Daar kan Béyonit je bij helpen.

Béyonit is een full-service online marketing bureau dat gespecialiseerd is in e-mail marketing. Wij kunnen je helpen met het opzetten, uitvoeren en optimaliseren van jouw e-mail marketing campagnes. Wij hebben de kennis, de ervaring en de tools om jouw e-mails te laten schitteren.

Wij kunnen je onder andere helpen met:

  • Het opbouwen en onderhouden van een kwalitatieve mailinglijst
  • Het ontwerpen en schrijven van aantrekkelijke en relevante e-mails
  • Het segmenteren en personaliseren van je e-mails op basis van je doelgroep
  • Het automatiseren en plannen van je e-mails op basis van triggers of gedrag
  • Het testen en analyseren van je e-mails op basis van resultaten en feedback
  • Het verbeteren en innoveren van je e-mails op basis van best practices en trends

Met Béyonit haal je meer uit je e-mail marketing. Wij zorgen ervoor dat jouw e-mails de juiste boodschap overbrengen naar de juiste persoon op het juiste moment. Zo kun jij meer leads genereren, meer klanten binden en meer omzet behalen.