header

Blog

Het laatste nieuws

Betaalde verificatie op sociale media: Meta's 'Meta Verified' betreedt het speelveld

Meta’s ‘Meta Verified’ en betaalde verificatie op sociale media

Artikelen in categorie

Meta, het Amerikaanse bedrijf dat eigenaar is van grote social media platforms zoals Facebook en Instagram, gaat nu geld vragen voor het verifiëren van accounts. Het nieuwe initiatief, genaamd 'Meta Verified', wordt gelanceerd als een betaalde dienst, met prijzen beginnend bij $12 per maand op de webbrowser, of $15 per maand via de smartphone app.

Meta volgt in de voetsporen van Twitter, dat eerder al betaalde verificatiebadges invoerde voor accounts. Gebruikers kunnen hun accounts verifiëren met hun identiteitskaart en krijgen het beroemde blauwe vinkje achter hun account terug. Daarnaast biedt Meta Verified extra voordelen, waaronder toegang tot een speciale klantenservice en extra bescherming tegen accounts die zich voor jou uitgeven.

Ze voegden eraan toe dat Meta Verified-gebruikers ook toegang krijgen tot meer functies "om zichtbaarheid en bereik te vergroten", zoals meer prominentie in zoekresultaten en aanbevelingen. Dus naast het krijgen van het blauwe vinkje op je account, kun je ook profiteren van extra voordelen die je online aanwezigheid kunnen verbeteren. Het is duidelijk dat Meta Verified vooral gericht op content creators, die veel waarde hechten aan verificatie en hun online aanwezigheid willen vergroten. Of sociale media gebruikers bereid zijn om te betalen voor deze extra voordelen, zal nog moeten blijken. De tijd zal het leren hoe deze ontwikkeling de sociale media wereld zal beïnvloeden.

Social media platforms zijn voor een groot deel afhankelijk van advertenties voor hun inkomsten. Daarom lanceren ze steeds vaker abonnementsformules om hun inkomsten te diversifiëren. Zo heeft Snap al het abonnement Snapchat Plus gelanceerd en heeft Twitter betaalde verificatiebadges geïntroduceerd. Het blijft echter de vraag of veel gebruikers bereid zijn om te betalen voor diensten die voorheen gratis waren.

Als Online activatie en development bureau Béyonit kunnen wij bedrijven helpen om te blijven groeien en te bloeien, ongeacht de veranderingen in de wereld van social media. Wij bieden een breed scala aan online marketingdiensten, waaronder zoekmachineoptimalisatie (SEO), SEA en social media marketing.  Wij blijven op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen, zodat we onze klanten altijd de best mogelijke service kunnen bieden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe wij uw bedrijf kunnen helpen groeien in de wereld van online marketing.

Artikelen in categorie