header

Blog

Het laatste nieuws

Merkstrategieën voor gevestigde bedrijven

Hoe je een bestaand merk kunt vernieuwen en opnieuw kunt positioneren

Als gevestigd bedrijf is het van belang om voortdurend je merkstrategieën te evalueren en eventueel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. In deze blogpost bespreken we enkele effectieve merkstrategieën die je kunnen helpen om je concurrentiepositie te versterken en je merk te laten groeien. Van het bepalen van je unique selling proposition tot het opbouwen van een sterke merkidentiteit en het inzetten van storytelling en customer experience, we geven je praktische tips en voorbeelden uit de praktijk. Zo kun jij als gevestigd bedrijf voorop blijven lopen en je merk verder laten groeien.

Vernieuw je merkidentiteit

Een van de belangrijkste manieren om de merkstrategie van je bedrijf te upgraden, is door je merkidentiteit te vernieuwen. Vernieuwen van de merkidentiteit kan vernieuwd logo, nieuwe slogan of tagline, nieuwe kleurenpalet en nieuwe typografie omvatten.

Wanneer je de merkidentiteit van je bedrijf verfrist, geef je een signaal af dat je merk nog steeds relevant is. Er zijn verschillende dingen waar je aan moet denken bij het vernieuwen van je merkidentiteit, waaronder:

  • Wie is de doelgroep van jouw bedrijf?
  • Wat zijn de kernwaarden van jouw bedrijf?
  • Wat zijn de sterke punten waarom klanten jouw bedrijf kiezen?

Focus op je unieke kenmerken

Als gevestigd bedrijf heb je zeer waarschijnlijk al enkele jaren geïnvesteerd om jouw bedrijf in de markt te zetten en te positioneren. Het is nu tijd om je te concentreren op jouw unieke kenmerken en deze te promoten.

Je unieke kenmerken kunnen onder meer de klantenondersteuning, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid, innovatie, ambacht, design, enz. zijn. De uitdaging is om deze kenmerken in alle communicatie-uitingen te benadrukken en de unieke voordelen te benadrukken die jouw bedrijf biedt in de markt.

Inhoudscreatie

Een succesvolle merkstrategie vereist sterke inhoudscreatie. Door het creëren van inhoud toon je aan jouw doelgroep dat je op de hoogte bent van de laatste trends in de markt en dat je deze veranderingen aanneemt. Bovendien biedt het sterke content een uitstekende gelegenheid om meer te communiceren over de unique selling points van je bedrijf.

De soorten content die je kunt creëren, zijn eindeloos. Hier zijn een paar opties:

  • Blog artikelen
  • Whitepapers
  • E-books
  • Infographics
  • Video's

Promotie en delen van inhoud

Naast het creëren van sterke inhoud is het belangrijk om na te denken over hoe je deze inhoud wilt promoten en delen. Door de content op verschillende kanalen te delen, zoals social media, websites, nieuwsbrieven en andere platforms, kan je jouw doelgroep bereiken en meer verkeer naar je website genereren.

Bovendien kan je jouw communicatie van berichten over strong branding, unique selling points en identiteit versterken door te adverteren op Google, Facebook, LinkedIn of Instagram om een bredere doelgroep te bereiken.

Béyonit kan je helpen

Als je een gevestigd bedrijf bent die je merkstrategie wilt optimaliseren, kan Béyonit jou hierbij helpen. Béyonit is een digitaal specialistend bureau die meer dan tien jaar ervaring heeft in het ondersteunen van bedrijven bij het maximaliseren van de kracht van hun merk en identiteit.

Bij Béyonit geloven we dat succesvolle merkstrategieën beginnen met het begrijpen van jouw klanten en hun behoeften. Onze diensten omvatten onder andere het creëren van een op maat gemaakte digitale strategie, een complete merkidentiteit en inhoudsstrategie en het implementeren/ontwikkelen ervan.

Wil jij meer weten over hoe Béyonit jouw bedrijf kan helpen jouw merkstrategie te optimaliseren? Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.